Protestantse Gemeente Oude Wetering

Links Afdrukken
Interessante websites:
Vakantie? Christelijk Bungalowparkoverzicht. Op deze pagina zijn alle christelijke vakantieparken in Nederland op een rijtje gezet. In de parken worden o.a. op zondag diensten gehouden, zangavonden georganiseerd en tevens zijn dan de parkfaciliteiten slechts beperkt geopend en wordt de zondagsrust gerespecteerd. Het overzicht is door onze redactie samengesteld op verzoek van christelijke gezinnen en jongeren die tijdens hun vakantie of weekendje weg hun geloof willen praktiseren.
.
 ‘Koran en Bijbel in verhalen’ is een unieke bloemlezing waarin Koran- en Bijbelverhalen broederlijk (en zusterlijk) naast elkaar zijn geplaatst. Teksten die geselecteerd zijn vanwege bekende personages en een herkenbare verhaallijn. De verhalen zijn uit recente vertalingen van eeuwenoude boeken gelicht en letterlijk naast elkaar geplaatst. Zo komen overeenkomsten en verschillen helder naar voren.
Informatie over het verspreiden van bijbels wereldwijd, uitgaven, vertalingen, projecten e.d. kunt u vinden bij het Nederlands Bijbelgenootschap.        
.
Ook alle informatie over de Protestantse Kerken in Nederland is te lezen op internet. 
Zoek hier bijv. het Kerkbulletin op voor actuele informatie!
Een leuke site m.b.t. jeugdorganisaties binnen de Protestantse Kerken in Nederland is JOP.
.
Informatie over projecten en activiteiten op het gebied van armoede, onderdrukking, oorlog, rampen, ziekte enz. in binnen- en buitenland vind je op Kerk in Actie.
.
Praktische informatie op het gebied van kerk- en geloofsgemeenschappen op Kerken.Com.
.
De Raad van Kerken is een gemeenschap van 17 christelijke kerken in Nederland.. De Raad bevordert de oecumenische dialoog en de gezamenlijke dienst aan de samenleving.
.
De sites van omroepen als EO en NCRV geven veel informatie over radio- en tv-programma's..
.
Hieraan verbonden sites zijn bijvoorbeeld Werk in de Kerk. (een samenwerking van de Evangelische Alliantie, de Christelijke Hogeschool in Ede en de EO) en Dicht Talent (digitaal poeziepodium van Nederland, een initiatief van de NCRV).
.
En waarom is bijv. het woord "kribbe" in de nieuwe Bijbelvertaling "voederbak" geworden? Hier vindt u ook veel informatie over aantekeningen bij De Nieuwe Bijbelvertaling.
.
Een nieuw initiatief van IKON en Zendtijd voor Kerken (ZvK) is de site: Kerk van Nederland, waar onder meer kerkdiensten te bekijken/te beluisteren zijn uit het archief van de beide omroepen. Ook is er liturgisch materiaal in woord, beeld en geluid via een zoekmachine te achterhalen.
.
Op Bijbel.Net kunt u informatie vinden over o.a. het boek "God Adonai Allah" dat is uitgekomen bij de Katholieke Bijbelstichting. Ook is hier de tekst van elke dag uit het leesrooster te vinden.
.
Alle (landelijke) dagbladen hebben natuurlijk hun eigen websites met algemene informatie; via Dagblad Trouw bijvoorbeeld wordt u ook op de hoogte gehouden van wat op kerkelijk en geestelijk gebied speelt, met achtergronden en verdieping daarvan.
.
Het Boekencentrum (uitgevers van boeken, bijbels, tijdschriften en digitale media) heeft een uitgebreid aanbod.
.
Theologische Uitgeverij Narratio geeft boeken uit op het gebied van theologie en heeft veel informatie over (mogelijkheden voor) kerkdiensten voor jong en oud.
Basisscholen in de gemeente Alkemade zijn te vinden op de site van de Stichting Samenwerkende Basisscholen Alkemade.    
.
Alle informatie over de burgerlijke gemeente vindt u op de site van de gemeente Kaag en Braassem,
.
De Stichting Oud Alkemade houdt zich bezig met de geschiedenis van de gemeente Alkemade.