Top 2000 kerkdienst

Op oudejaarsdag, zondag 31 december 2023, organiseren we voor de derde keer een Top2000 kerkdienst.
In deze dienst staat muziek centraal die je niet zo snel zou verwachten in een kerkdienst maar wel in de Top 2000, de muzieklijst die traditioneel wordt uitgezonden op NPO Radio 2 in de week tussen 1e Kerstdag en oudjaarsavond middernacht.

Dit jaar wordt deze lijst al voor de 25e keer uitgezonden.
In deze lijst staan veel nummers die meer inhoud hebben dan je in eerste instantie zou verwachten. Muziek met diepere gedachten, muziek die inspireert en waar geloof uitspreekt, of waar belangrijke levensvragen worden gesteld. Allemaal onderwerpen waar het juist in de kerk ook over mag gaan. 


Dit jaar hebben we als thema gekozen: ‘Tijd voor vrede’.
Enerzijds is dit thema de afsluiting van een periode in de kerk waar het thema tijd centraal stond. Anderzijds is er ook gekozen voor dit thema als we kijken naar de situatie in de wereld waar heel veel mensen zo’n behoefte hebben aan een blijde boodschap van hoop en vrede.

Bijzonderheden over deze dienst vindt u in de ‘agenda’.